Referat fra medlemsmøte 14.11.18

Vis-og-fortell

Denne gangen var det bare Ida som hadde noe å vise i vis-og-fortell. Hun hadde fått ferdig en julekalender, som hun gledet seg til å gi bort! Flott premie fikk hun for det – en stor pakke med quiltestoffer, for det ble jo ingen trekning av gave når hun var alene om å vise fram.

Ideer til raske og fine julegaver

 

Wenche viste fram hexagoner hun hadde sydd over papp og sydd sammen i ring. Dem hadde hun sydd bakside på, kant i kant, og hun snudde alt gjennom «hullet i midten». Riktig fin brikke, ble det. Kan også brukes til andre ting, naturligvis.

Til slutt viste hun en superenkel form for spisebrikke, også rask å lage. Rutenett av lapper rundt og stoff i midten. Gjør seg veldig godt!

Her viste Bjørg fram «Quilt-as-you-go» mugglers, som startet med et stykke stoff 19×19″med quiltevatt under, der du syr på stoffremser i forskjellige farger og bredder, etter det du synes ser pent ut sammen. Når stykker er fylt ut med striper, og justert til 18×18″kuttes det i 6 og blir til mugglers, brikker under kopper, altså. Forfatteren var så opptatt av å få meg seg det Bjørg viste og snakket om her at hun dessverre glemte å ta bilde, unnskyld for det, Bjørg!

Helle viste en toalettmappe, meget enkel og rask å sy, som hun nettopp hadde lært å lage. Denne glemte vi også å ta bilde av, men prinsippet er enkelt: Et ferdig quiltet stykke «rør» med glidelås isydd på langs. Dette brettes så glidelåsen er midt oppå. Deretter skyves begge sidene liksom innover mot midten, slik at det blir en innoverbrett mot midten. Det viser seg som at det blir 4 lag stoff mot midten. Brett slik på hver side. Sy en søm rett over på hver side. Vreng. Ferdig! Kan være vanskelig å forstå? Sikkert. Tar den med neste gang.

Bøkene
Deretter delte vi ut resten av biblioteket vårt, og det var mange bøker, til dem som ville ha. Det ville de fleste, med store smil om munnen.
Vi også fått flere Ikeanett fulle av blader og bøker. Dem deler vi ut neste gang. Dersom du har noen quiltebøker du vil bli kvitt, så kan du jo gi bort dem samtidig, når vi først er i gang.

Miniprosjekt
Neste gang kommer vi til å lage et miniprosjekt. Åse Lindal hadde ideen og er ansvarlig for dette. Dere vil få nærmere beskjed om hva dere trenger å ha med.

Boblende glede
Vi har et fabelaktig godt frammøte til klubbmøtene våre! Nærmere 40 damer var vi, inkludert alle gjestene. Ellers hadde vi god tid til å skravle, for etter framvisning av julegaveideer fortsatte diskusjonen rundt bordene. Vi er jo i vår felles quilteverden, og det er så usigelig godt å få tilbringe tid sammen med sine likesinnede.

Neste møte? Det er 5. desember.

Dette innlegget ble publisert i Møtereferat, Siste Nytt, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *