Referat fra medlemsmøte den 24.11.21 i Skårer kirke

Juleavslutning

Vi hadde juleavslutning med julegløgg og Ullas herlige hjemmebakte krydderkake.

Foredrag – På jakt etter indigo
 Grethe  Gulliksen Moe kom helt fra Sandefjord for å holde foredrag for oss om jakten på indigo, en blåfarge som man allerede begynte å bruke for over 6000 år siden.

Hun har hatt samarbeid med Temareiser i Fredrikstad siden midten på 90-tallet og har arrangert temareiser over hele verden. De siste 10 årene har hun jaktet på all den kunnskap og informasjon hun kunne finne om den vakre indigo fargen. Grethe hadde med seg masse herlige eksempler vi kunne se på og ta i, og viste en powerpoint presentasjon som illustrerte veldig godt emnet hun fortalte om. Mye stoff var fra tekstilhovedstaden Darfur i India, men hun hadde også artige historier om norske og svenske kunstnere som bruker indigofarging i sin kunst i dag.

Indigo fargen legger seg utenpå fiberen, slites av etter hvert og etterlater hvite felter på slitestedene.

Grethe hadde også med seg sin siste bok og noen av tidligere utgitte som vi kunne få kjøpt.

Vis og fortell
Deretter hadde vi vis og fortell, og Guri viste fram de ferdigsydde gryteklutene fra prosjektet vi jobbet med på forrige møte. Dessuten holdt hun på med en voldsom produksjon av kopp-/glassunderlag, som vi også hadde som sytema i høst, til julegaver. Det var bare henne som hadde noe å vise fram, så hun stakk av med gevinsten for vis og fortell.

Neste møte i Lørenskog Quilteklubb er 26.1.22. Ha en riktig god jul alle sammen!

Dette innlegget ble publisert i Møtereferat, Siste Nytt, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *