Referat fra medlemsmøte i Lørenskog Quilteklubb 31.1.18

Mali Storli Engedal holdt et forrykende flott foredrag om Modern Quilt.
Godt hjulpet av ektemannen som styrte bildefremvisning på PC, fikk vi gleden av å høre om alt det fine hun hadde med seg og historiene bak. Medbrakt lydanlegg hadde hun også, og vi koste oss!
Mali startet med å fortelle om sine røtter, en kreativ håndverksglad famile. De flyttet til USA og New York i 1990, bodde der i 3 år og benyttet fritiden til å reise mye rundt og se. På en av disse turene oppdaget hun Amish Quilt, og hennes første sampler quilt ble ferdig i 1993.
Hennes første introduksjon til Modern Quilt var gjennom «My Quilt», som hun har hatt siden første utgivelse i 2011. Senere har hun også hentet mye inspirasjon og ideer derfra.

    
Moderne quilt skal være brukervennlige ting, laget med stoffer i friske farger og ofte med moderne designerstoffer. Arbeidene er gjerne quiltet med rette sømmer. Når det gjelder inspirasjonsmateriale om moderne quilt nevnte hun Jackie Gering, en forfatter med 2 bøker om temaet på samvittigheten.
Det er på internett det skjer! Folk legger ut mønstere, oppskrifter og ideer og skriver blogger. Dermed overfører de kunnskap og inspirasjon. Instagram er meget populært, og der treffer vi ofte yngre quiltere.

Vis og fortell
     
Anne Elisabeth Nyberg frem en serviettboks, helhjertet ønsket av mannen. En strikkeveske ble til i en sytørke periode. Ulla Bråten sydde en nålepute på et symøte med Grete Gulliksen Moe. Mobillommen sydde hun for å bruke på jobb, så alle visste at det var Ulla sin dersom hun hadde forlagt den et sted. Inga Otnes hade sydd en liten håndveske og tannpirkerholder i tillegg til en liten mappe i det morsomme damestoffet.

Husk å melde deg på kurset i bruk av krympestoff og vannoppløselig underlag med Ragnhild Kjenne den 24.2.


Kurset er på 7 timer og koster kr 450,- for medlemmer og kr 600,- for ikke medlemmer. Vi må begrense kurset til 10 deltakere på grunn av plassen.
Påmelding her: styret@lorenskogquilteklubb.no      Påmeldingsfrist er: 7.2.18

Dette innlegget ble publisert i Møtereferat, Siste Nytt, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *