Referat fra medlemsmøte 26.09

Vi hadde bedt medlemmene om å vise oss noe de bare digger innen quilting og quiltedingser. Det viste seg at vi er godt i stand med å kunne ha flotte og interessante møter ved hjelp av egne krefter. Kvelden ble meget vellykket, og ved hver «ting» som ble vist fram, gikk skravla og diskusjonene ivrig – og fortsatte med det! Her er noe som ble vist fram:


Her viser Ulla trekantpapiret hun er så glad i å bruke. Fort og enkelt!
Plastklypene gjør søm av kant rundt teppene lettere.

 
En annen populær og praktisk ting er mappe med gjennomsiktig plastpanel. Ingen roting. Man har oversikt og får tak i rett ting. Glidelåsavklipp bruker hun til hemper i mapper.

 
Inga viste oss oppbevaringsposer laget av likesidige trekanter. På bildet ser du hvordan hun viste oss konstruksjon av likesidet trekant. Til slutt viste hun oss en toalettmappe som er svært rask å sy. Den hadde hun lært å sy på kurs en gang.


Christina viste oss en liten rulle hun brukte istedenfor strykejern og til «stryking» på vanskelig tilgjengelige steder. Lett å ta med ut sammen med quiltesakene også. Kunne ikke få fullrost den!


Berit Berget viste oss et bittelite strykejern og et sammenleggbart reisesett bestående av skjærebrett, legg på-og-se-brett og strykebrett (baksiden). Absolutt kjekk og ha når albuerommet er lite. Det siste hun viste, var et lite lysbrett (lysbord) som er kjekt å ta når man jobber med mønstere.

Helle hadde kjøpt firkanter i plast på 2″ og 1 1/2″ og tegner/skjærer ut teppeemner ved hjelp av disse for å utnytte rester. Hun viste hvordan hun laget trekanter tilhørende disse firkantene ved å legge til sømmemonn med Magic Wand linjalen. Hun fortalte også hvordan man lager 6 spisebrikker enkelt og raskt.

Vis og fortell
Vi fikk se et teppe sammensatt av firkanter og flying geese

En veske med «selvportrett» som hovedmotiv og

Et gakk-gakkteppe til barnebarn.

Deretter fortalte Annie Johansen oss om hvordan teknikken hun kaller «rammelim» fungerer. Det innebærer overføring  bilder til stoff ved hjelp av lim fra enten blader eller foto scannet og skrevet ut på papir via laserprinter. Det er en helt fantastisk teknikk som kan brukes både i quiltearbeider, til applikasjon og til annen søm. Bildene blir helt virkelighetstro, glansfulle og fine. Nå blir vi skikkelige «kunstnere, altså! Se her:

Ikke nok med det: Hun har lovet å holde kurs for oss i denne teknikken 27. og 28. oktober i Kjenn barnehage kl. 10-15. Vi fikk kjemperespons og god påmelding til kurset på møtet, men glapp dette for deg, kan du melde deg på via mail til: styret@lorenskogquilteklubb.no.
Det haster, for vi ble nesten fullbooket! Du får nærmere detaljer etter påmelding. Prisen blir 550,- + 200,- i utstyr du trenger til kurset.

Dette innlegget ble publisert i Møtereferat, Siste Nytt, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *