Tepper som varmer.

Historikken

Aksjon Tepper som varmer ble startet i 1995 og het den gang Aksjon Radiumhospitalet. I 2001 ble Rikshospitalet inkludert, og aksjonen fikk nytt navn; Tepper som varmer. Mer enn 20 år senere er aksjonen landsomfattende.

Quiltere i hele landet lager tepper som gis til kreftsyke og alvorlig syke barn og ungdommer på sykehus i Norge. Vi startet med Radiumhospitalet (kreftsyke barn), og har siden kunnet utvide til de andre delene av Oslo Universitetssykehus (Rikshospitalet – kreftsyke barn, Ullevål – langtidssyke barn, Ahus – langtidssyke barn), samt Sørlandet sykehus, Trondheim Universitetssykehus, Tromsø Universitetssykehus, alle langtidssyke barn. I tillegg har Tønsberg quiltegruppe laget tepper til sitt lokalsykehus under samme «paraply».

De siste årene har quiltelag over hele landet hatt weekender og andre møter der de syr sammen til dette formålet. Fantastiske mennesker bruker av sine stoffer og sin tid til å sy tepper som gis bort til personer de aldri treffer! Resultatet er at aksjonen nå nesten driver seg selv med tanke på å produsere tepper.

Teppene sendes til kontaktperson for aksjonen, som fordeler dem videre til sykehusene. Vi har en kontaktperson til hvert sykehus som sørger for at sitt lokalsykehus hele tiden har nok tepper. En person på hvert sykehus står for utdeling av teppene til «sine» barn og ungdommer, og holder dessuten oversikt over hvem som har fått tepper og hvem som ikke har fått tepper. 

INFORMASJON fra Lena som er koordinator:

Etter at jeg fikk vervet som koordinator for denne flotte aksjonen har jeg registrert over 500 tepper og levert ut flere hundre. Det er behov for tepper i alle størrelser. Likevel ser vi at selv om barna er små, er det de litt større teppene som er mest populære. Vi ønsker derfor spesielt tepper i størrelsen 120 cm x 150–170 cm. Tepper til store gutter er også alltid en utfordring. Alle tepper sendt til meg blir registrert og får et nummer skrevet på baksiden av teppet. Det er til stor hjelp for meg om dere som leverer tepper nåler på en lapp hvor dere skriver bredde og lengde på teppet. Da slipper jeg å måle alle. Tusen takk!

Teppene sys stort sett i bomull. Vatten som brukes er gjerne bomull, en bomull/polyester-kvalitet eller bomull/bambus. En del velger å bruke fleece som bakstykke og dropper vatten. Det varierer fra sykehus til sykehus hva som foretrekkes. Sjekk med den lokale koordinatoren hva som er ønskelig.

Ferdige tepper kan sendes til meg eller til koordinatoren for et sykehus i nærheten av deg.

Vi er imponert over hvor stor sy- og givergleden er. Vi får inn fantastisk mange flotte tepper, og dere skal vite at de blir satt stor pris på! Tusen takk!

Er du medlem av NQF og ønsker å sy til aksjonen, kan du få sponset vatt. Send en e-post til teppeaksjonen@nqf.no og oppgi ditt medlemsnummer.

Happy quilting!

Lena

Dette innlegget ble publisert i Ikke til forsiden, Tepper som varmer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *